ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί τα αφροδίσια θερίζουν
Previous
RANDOM
💙 Eiκόνες 💙
Next
ΥΓΕΙΑ
Juicy

🍯 Το μέλι και τα πλεονεκτήματα του

Juicy
Τα τελευταία έτη η επιστημονική έρευνα έχει φέρει στο φως πολλές ευεργετικές ιδιότητες ενός τροφίμου που χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες  λόγω της αφθονίας της παραγωγής του στη χώρα μας.
Οι ευεργετικές ιδιότητες που φέρει το μέλι για τον ανθρώπινο οργανισμό συνοψίζονται στις εξής:
 


• Βελτίωση της στοματικής υγείας.

• Υγιεινό συντηρητικό τροφίμων.

• Ενίσχυση αντιοξειδωτικού συστήματος.

• Βελτίωση αθλητικής απόδοσης.
 
Επίσης το μέλι περιέχει παραπλήσιες ποσότητες αντιοξειδωτικών συστατικών με αρκετά φρούτα, συνεπώς είναι απαραίτητο συστατικό για την καταπολέμηση των βλαπτικών ελευθέρων ριζών στο σώμα μας. Έτσι η κατανάλωση μελιού προστατεύει από εμφάνιση καρκίνου, καρδιαγγειακών παθήσεων, ενώ συγκαταλέγεται στα τρόφιμα που καθυστερούν τη γήρανση. Αναφορικά με την αθλητική απόδοση, οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η πρόσληψη μελιού παρέχει άμεσα υδατάνθρακες, οι οποίοι βελτιώνουν την αντοχή όπως και τα υδατανθρακικά ποτά που χρησιμοποιούνται ευρέως κατά τη διάρκεια διαφόρων αθλημάτων.

Η καθημερινή μικρή κατανάλωση μελιού βοηθά στην συντήρηση σταθερών τιμών γλυκόζης στο αίμα. Τα αντιοξειδωτικά και κάποια άλλα συστατικά που περιέχονται στο μέλι φαίνεται επίσης να έχουν αντιβακτηριδιακή δράση.
 
Συνεπώς το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση πεπτικών ελκών, μολύνσεων και φλεγμονών.

 
Συμπερασματικά το μέλι σαν γλυκαντική ουσία φέρει σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τη ζάχαρη και οφείλουμε να το εισάγουμε στη διατροφή μας σαν υποκατάστατο αυτής. Χρησιμοποιείστε λοιπόν το μέλι όσο περισσότερο μπορείτε και μειώστε την καθημερινή κατανάλωση ζάχαρης στο ελάχιστο.
Διάβασε το!
I Love It
50%
Cool
50%
It's OK
0%
What?
0%
I'm Sad
0%
I Hate It
0%
1 Comments
Leave a response

Θέλεις να το σχολιάσεις; / your comment

Trending All Time
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων Περισσότερα | Κλείσε το μήνυμα