Πρόληψη καρκίνου με σωματική άσκηση, σωστή διατροφή και αποφυγή τοξικών ουσιών
Previous
RANDOM
Λίγα για τον Πυξό
Next
ΥΓΕΙΑ

Υπάρχουν διάφορα είδη του βακτηρίου Salmonella;

Ναι, υπάρχουν πραγματικά χιλιάδες διαφορετικά είδη Σαλμονέλας. Η ταξινόμηση (ταξονομία) της Σαλμονέλας είναι βασισμένη κυρίως αποκαλούμενους ορότυπους και τους τύπους φάγου. Ο πρώτος είναι μια ταξινόμηση βασισμένη στα ανοσολογικά χαρακτηριστικά, ο δεύτερος στην ευαισθησία προς τους βακτηριοφάγους (ιοί που επιτίθενται στα βακτηρίδια).
Το γένος Salmonella διαιρείται σε ορότυπους, όπως η Salmonella typhimurium ή η Salmonella enteritidis . Οι ορότυποι μπορούν να ταξινομηθούν περαιτέρω με τη βοήθεια των τύπων φάγων. Αυτοί οι τύποι μπορούν να έχουν έναν αριθμό, π.χ. Salmonella typhimurium DT 140.,Οι ορότυποι έχουν συχνά ένα όνομα π.χ. ή Salmonella Λονδίνου ή Salmonella Μαδρίτης, απεικονίζοντας το όνομα της πόλης όπου η Σαλμονέλα απομονώθηκε πρώτα. Το ίδιο όνομα ορότυπου μπορεί να υπάρχει σε όλο τον κόσμο, κάθε άτομο που απομονώνεται ονομάζεται ως είδος. Μπορείτε έτσι να έχετε μια Salmonella Μαδρίτης που απομονώθηκε από έναν ασθενή στη Μαδρίτη, αλλά και από έναν στο Καίηπ Τάουν. Και τα δύο είναι ίδιου ορότυπου, αλλά τα απομονωθέντα είναι 2 διαφορετικά είδη.

Σημαντικότερη από το όνομα ή τον τύπο φάγου, είναι η συμπεριφορά των διαφορετικών ειδών. Η Salmonella typhi είναι ο αιτιολογικός παράγοντας του τυφοειδούς πυρετού, μια σοβαρή γενικευμένη μόλυνση. Οι περισσότεροι άλλοι τύποι προκαλούν γαστρεντερίτιδα (διάρροια) με διαφορετικούς βαθμούς δριμύτητας. Μερικά είδη προσαρμόζονται ιδιαίτερα σε ορισμένα ζωικά είδη, αλλά μπορούν να προκαλέσουν επίσης σοβαρή ασθένεια στους ανθρώπους, όπως η Salmonella enteritidis ένας τύπος ιδιαίτερα επικρατών στα πουλερικά και τα αυγά.

Διάβασε το!
I Love It
0%
Cool
100%
It's OK
0%
What?
0%
I'm Sad
0%
I Hate It
0%

Θέλεις να το σχολιάσεις; / your comment

Trending All Time
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων Περισσότερα | Κλείσε το μήνυμα