Πως να αξιοποιήσεις ένα παλιό συρτάρι
Previous
RANDOM
Το βότσαλο στη διακόσμηση
Next
ΧΡΗΣΙΜΑ

Σας αρέσουν οι πανσέδες;

Αν σας αρέσουν οι πανσέδες, τώρα είναι η εποχή να φυτέψετε τους σπόρους, εφ’ όσον βέβαια, δεν πιάνουν παγωνιές στην περιοχή που ζείτε.

Αν τους φυτέψετε τώρα, θα αρχίσουν να σκάνε μύτη τα φυλλαράκια γύρω στο τέλος Φεβρουαρίου και σε περίπου 2 εβδομάδες θα σκάσουν μύτη και τα μπουμπουκάκια που θα ανοίξουν για να γίνουν οι πανέμορφοι πανσέδες.

Αν όμως ζείτε σε περιοχή που πιάνουν παγωνιές, αναγκαστικά θα τους φυτέψετε, γύρω στον Μάρτιο με Απρίλιο, ανάλογα με το κατά πόσο υπάρχει κίνδυνος παγωνιάς.

Η ανθοφορία σ’ αυτή την περίπτωση, θα ξεκινήσει γύρω στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου.

Μπορείτε βέβαια να τους αγοράσετε και έτοιμους, όταν έχουν ήδη ανθίσει.  Οσοι όμως αγαπάνε την  κηπουρική και τα φυτά, θέλουν τα βλέπουν να μεγαλώνουν.  Εκτός αυτού, θα σας κοστίσει πιο φτηνά να αγοράσετε σπόρους από το να αγοράσετε το φυτό έτοιμο.

Για περισσότερα άνθη και μεγαλύτερη διάρκεια ανθοφορίας, όταν αρχίσουν να σκάνε τα πρώτα μπουμπουκάκια κόψτε τα. Το φυτό θα αναπτυχθεί περισσότερο και θα κάνει περισσότερα άνθη.

meacolpa.net
Διάβασε το!
I Love It
0%
Cool
100%
It's OK
0%
What?
0%
I'm Sad
0%
I Hate It
0%
1 Comments
Leave a response

Θέλεις να το σχολιάσεις; / your comment

Trending All Time
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων Περισσότερα | Κλείσε το μήνυμα