Η τελευταία φωτογραφία του Robin Williams στο Instagram
Previous
RANDOM
Ποιος πολιτικός έχει γενέθλια σήμερα; Εξηνταρίζει παρακαλώ!
Next
ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Hot!

Σαν σήμερα, το 1990 η Sue ανακάλυψε την Sue

Hot!

&Ηταν πρωί του Αυγούστου (που λέει και το γνωστό άσμα) του Σωτηρίου έτους 1990, όταν η ερασιτέχνης παλαιοντολόγος  Susan Hendrickson (που όμως την φώναζαν Sue χαϊδευτικά) ανακάλυψε τον μεγαλύτερο σκελετό τυραννόσαυρου, στη Νότια Ντακότα, εκεί στη χώρα που κάποτε ανήκε στους Ινδιάνους …  στις Η.Π.Α.

Η ανακάλυψη έγινε σε κομμάτι γης που ανήκε στον κύριο Μόρις Ουίλιμας που ήταν μισός Ινδιάνος και μισός ‘καθώς πρέπει’ λευκός.

Οταν η Σου και η ομάδα της ανακάλυψαν τον Τυραννόσαυρο διαπραγματεύτηκαν με τον Μόρις και του έδωσαν 5.000 δολάρια  για να κάνουν δικό τους τον δεινόσαυρο, όπερ και εγένετο.

Ο δεινόσαυρος ‘βαφτίστηκε’ και ονομάστηκε Σου, προς τιμήν της παλαιοντολόγου Σου Χέντρικσον που τον ανακάλυψε

&Επειδή όμως σ’ αυτή τη ζωή τα πράγματα μπλέκονται καμιά φορά, η ιστορία έχει και συνέχεια …

Οπως ήταν φυσικό, η δεινοσαυρίνα Σου έγινε διάσημη, όχι μόνο στη χώρα που ανακάλυψε ο Κολόμβος, αλλά σε όλη την υφήλιο.

Και βέβαια, με τον ντόρο που έγινε, ο κύριος Μόρις Ουίλιαμς σκέφτηκε πως τον έριξαν οι παλαιοντολόγοι και πως τα 5.000 δολάρια που του έσκασαν ήταν ψίχουλα

Η υπόθεση έφτασε στα δικαστήρια και η Σου κατέληξε να ανήκει στον κύριο Μόρις… που έγινε πάμπλουτος… αφού έγινε πλειστηριασμός για τα απολιθώματα της Σου που τελικά πουλήθηκε  7.6 μύρια δολάρια. Τα απολιθώματα αγόρασε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Φιλντ…

*Και κάτι προς τους ντόπιους trendy (συμφορά που μας βρήκε):

Η λέξη τυραννόσαυρος  – Tyrannosaurus,  προέρχεται από τα ελληνικά τύραννος και σαύρος – αυτά για να ξέρετε πως η γλώσσα μας είναι πλούσια και δεν χρειάζεται να λέτε ούτε μπρέικ, ούτε κόνσεπτ, ούτε τιπς και δεν συμμαζεύεται. Υπάρχουν αντίστοιχες λέξεις ελληνικές.

Γιατί κάποιος θα πρέπει να σας σφυρίξει, πως μία χώρα που χάνει την γλώσσα της, χάνει και όλα τα άλλα… 

Και κάποιος θα πρέπει να σας υπενθυμίσει πως οι περισσότεροι επιστημονικοί όροι προέρχονται από την δική μας τη γλώσσα που θέλετε δεν θέλετε οι επιστήμονες την θεωρούν πάρα πολύ trendy!

Κάντε κλικ στις εικόνες για να ανοίξει η συλλογή

Διάβασε το!
Cool
0%
It's OK
0%
What?
0%
I'm Sad
0%
I Hate It
0%

Θέλεις να το σχολιάσεις; / your comment

Trending All Time
Χρησιμοποιούμε cookie για την εξατομίκευση περιεχομένου και διαφημίσεων, την παροχή λειτουργιών κοινωνικών μέσων και την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας. Επίσης, κοινοποιούμε πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση του ιστότοπού μας στους συνεργάτες κοινωνικών μέσων, διαφήμισης και αναλύσεων Περισσότερα | Κλείσε το μήνυμα